Winteropvang voor dak- en thuislozen van start in Leuven

De stad Leuven en het CAW Oost-Brabant zijn vandaag gestart met de winteropvang voor dak- en thuislozen. Om de coronamaatregelen te respecteren is deze winter gekozen voor een grotere locatie.

De Leuvense winteropvang voor dak- en thuislozen is vandaag geopend.  De opvang gebeurt in samenwerking met het CAW, het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk. Nieuw is dat er veel meer mensen terechtkunnen, en dat in veilige omstandigheden.  "Door de coronamaatregelen volstaat het huidige winteropvang-gebouw niet", zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden (SP.A) 

Veilige opvang en begeleiding

"We verwachten dat daklozen die met eindejaar normaal bij vrienden of familie terecht kunnen, dat die nu naar de opvang zullen komen", zegt schepen Bieke Verlinden nog.  "Daarom hebben we de capaciteit van de winteropvang moeten uitbreiden. Vorig jaar maakten 85 mensen voor één of meerdere nachten gebruik van deze opvang. Dat betekent dat de vraag echt groot is", voegt de schepen er nog aan toe. 

"De nachtopvang is meer dan bed-bad-brood", zegt schepen Verlinden. Vrijwilligers en medewerkers luisteren naar de noden van de gasten en zoeken mee naar oplossingen voor de problemen waarmee ze geconfronteerd worden.  Ook de mobiele teams binnen de geestelijke gezondheidszorg zullen de daklozen mee ondersteunen het CAW bijstaan. 

Meest gelezen