Foto: Radio 2

Autocarchauffeurs bedanken collega's De Lijn voor vlotte samenwerking tijdens schoolspits

Over heel Vlaanderen, onder meer in Westerlo, hebben meer dan 350 autocarchauffeurs hun collega's van De Lijn bedankt voor de vlotte samenwerking. Sinds begin oktober ondersteunen de autocars de bussen van De Lijn tijdens de schoolspits, om overvolle bussen waarin het coronavirus vrij spel krijgt, te vermijden. 

Kenny Van Hove is een van de autocarchauffeurs die De Lijn al anderhalve maand ondersteunen tijdens de ochtendspits. Voor hem was het even wennen om plots lijndiensten te doen. "De deuren van onze autocar zijn iets smaller, de kinderen doen er een beetje langer over om in te stappen. Het is tof dat de chauffeurs van De Lijn iets langer wachten aan de halte zodat we tijd hebben om de kinderen veilig te laten opstappen. De samenwerking verloopt vlot en je ziet vaak dezelfde gezichten."

Het is tof dat de chauffeurs van De Lijn iets langer wachten zodat we tijd hebben om de kinderen veilig te laten opstappen

Kenny Van Hove, autocarchauffeur

Omdat de samenwerking zo goed loopt, wilden de autocarchauffeurs hun nieuwe collega's van De Lijn vanochtend graag verrassen. Dat gebeurde ook aan de halte "Heultje Kerk" in Westerlo. Kenny Van Hove bedankte er zijn collega Raf Meulenberghs van De Lijn. Op de autocars die versterkingsritten doen, zal vanaf nu een grote sticker kleven met een duim omhoog. Die geeft de dankbaarheid van de autocarchauffeurs weer om te worden “opgenomen” als collega voor het lijnvervoer. De aantikkende vuistjes staan voor de collegialiteit tussen chauffeurs.

Meest gelezen