Autocarchauffeurs danken collega’s van De Lijn voor hun "team spirit" tijdens versterkingsritten in schoolspits

Meer dan een maand rijden er autocars mee met De Lijn om op piekmomenten de passagiers te spreiden. De twee chauffeurs vormen een team dat samen op pad gaat. Om hun collega’s te bedanken voor de collegialiteit, kleven de autocarchauffeurs vandaag een "dank je wel sticker" op hun bus. In Oudsbergen wisselden Sven en Mohammed een “dikke merci” uit. 

Voor de autocarbestuurders zijn deze versterkingsritten welkom, nu de busreizen weggevallen zijn. “Het is eigenlijk een win-winsituatie”, zegt Mohammed Choui van De Lijn. “Want het is nu rustiger op de bus, en dat is veiliger voor de passagiers en mezelf."

We houden mekaar voortdurend in het oog

Sven Hamonts van autocars De Zigeuner

“Als we onderweg zijn, kijken we voortdurend naar mekaar. Ik zorg bijvoorbeeld dat er voldoende plaats is voor de andere bus om te stoppen en ik zet mijn richtingaanwijzer wat vroeger aan zodat mijn collega niet voor verrassingen komt te staan”, legt Mohammed uit.

Teamwerk

Sven Hamonts is blij met dat teamwerk. “Het is heel iets anders dan met een autocar naar een vakantiebestemming rijden. Maar deze tijdelijke job kwam op het perfecte moment. Het is fijn als je de rit samen tot een goed einde brengt." Daarom zeggen ze vandaag met ongeveer 350 autocarchauffeurs: "Dank je wel collega's van De Lijn om ons mee te nemen in jullie spoor.” 

Meest gelezen