Archieffoto

Berlaarse brandweerpost door besparingen weldra zonder ladderwagen: "Kosten zijn te hoog"

De brandweerzone Rivierenland wil besparen en het materieel in de zone efficiënter gaan inzetten. Gevolg daarvan is dat bijvoorbeeld de brandweerpost in de gemeente Berlaar het op termijn zonder ladderwagen moet doen. "Een eigen ladderwagen per post is niet langer houdbaar", aldus de Berlaarse burgemeester.

"Zo’n ladderwagen moet geregeld gereviseerd worden. Binnenkort is het weer zover en Brandweerzone Rivierenland schat de kost op ongeveer 35.000 euro", zegt Berlaars burgemeester Walter Horemans (CD&V). "De brandweerzone wil de ladderwagen daarom buiten dienst stellen.”

Veel graten ziet de burgemeester daar niet in. "Als er iets gebeurt, kunnen we altijd een beroep doen op de ladderwagen van naburige gemeenten. Onze bewoners zullen niet slechter af zijn."

Oud-brandweerman en gemeenteraadslid Rudy Nuyens (BHG) is het met dat laatste niet eens. "Zeker bij stormweer wanneer in vele gemeenten tegelijkertijd ladderwagens moeten kunnen worden ingezet", zegt het oppositielid. "Die ladderwagen wordt vaak gebruikt. Bij de vorige storm moest het naburige Heist zelf bijstand krijgen van onze Berlaarse ladderwagen. Die dan wegbesparen is volgens mij geen goed idee."

Burgemeester Walter Horemans gaat er bij de brandweerzone wel voor pleiten om de revisie alsnog te laten uitvoeren. “Zo kunnen we toch nog 2 à 3 jaar verder.”

 

Meest gelezen