Burgemeester Steenokkerzeel boos over tweetalige folder van Aldi die verspreid is in de gemeente

De burgemeester van Steenokkerzeel is boos op warenhuisketen Aldi omwille van de tweetalige folder die deze week in de brievenbussen zit. Volgens de winkelketen heeft het te maken met de nieuwste coronamaatregelen.  Aldi mag een aantal producten niet meer verkopen en daardoor kwam er plots veel ruimte vrij in de folder. Vandaar de keuze voor een dubbele, tweetalige folder. 

De burgemeester van Steenokkerzeel, Kurt Ryon (N-VA) is niet blij met de tweetalige folder van Aldi die verspreid is in zijn gemeente. "Als Vlaamse gemeente in de Rand voelen wij dagelijks de druk van Brussel en de verfransing is daar een onderdeel van," zegt Ryon. "Kennis van het Nederlands is een belangrijke factor in het integratieproces. Ook ondernemers dragen daar een verantwoordelijkheid in. Als we dan zien dat Aldi plots tweetalige folders verspreidt, kan ik enkel stellen dat er géén respect is voor ons dorp (en vele andere gemeentes in de Vlaamse Rand). Ik hoop dat Aldi beseft dat ze hier een fout hebben gemaakt en dat ze zo snel mogelijk weer hun krantje in één taal, het Nederlands bedelen."

We willen ons hiervoor excuseren. Vanaf volgende week is er opnieuw een eentalige folder

Woordvoerder van Aldi Dieter Snoeck laat weten dat dit eenmalig is. "Het klopt dat klanten deze week uitzonderlijk een folder in de bus krijgen waarvan de eerste 16 pagina's Nederlandstalig zijn en de volgende 16 pagina's Franstalig," zegt Snoeck. "Het is de bedoeling dat je de folder kan omdraaien al naar gelang jouw taal. Als dit mensen tegen de borst stoot, willen we ons daarvoor excuseren. Dit is eenmalig, vanaf volgende week hebben we gewoon opnieuw een eentalige folder."

Coronamaatregelen

De dubbele, tweetalige folder heeft te maken met de nieuwste coronamaatregelen, legt Dieter Snoeck uit: "Winkels mogen nog enkel essentiële goederen verkopen. Bij Aldi hebben wij iedere week ook non-food aanbiedingen, maar veel van die aanbiedingen kunnen we nu niet meer verkopen omwille van de coronamaatregelen. Daardoor hebben we op het laatste moment onze folder moeten aanpassen. We hebben er verschillende producten moeten uithalen en om toch nog een degelijke folder te kunnen aanbieden, hebben we beslist om de normale 32 pagina's op te splitsen waarvan de helft Nederlandstalig en de helft Franstalig." 

Meest gelezen