vjm

Gentse Manneke en Meiskes Pies gekleed in uniform van zorgpersoneel "Uit respect voor iedereen die het verschil maakt"

In Gent zien Manneke Pies en z'n 2 Meiskes er tegenwoordig anders uit. Ze staan niet in hun blootje, maar zijn getooid in een uniform van het zorgpersoneel. Het initiatief komt van de Sosseteit van de Gensche Mannekes Pies Twielink die instaat voor de beeldjes. De organisatie doet het "uit het respect voor iedereen die tegenwoordig een verschil maakt in het aangepaste leven van iedereen." 

Het is eens een ander zicht aan de Kraanlei in Gent; waar anders de blote mannekes en vrouwkes pronken, hebben ze nu kleren aan om hun respect te betuigen aan het zorgpersoneel. Manneke Pies draagt een groen chirurgenpak, 1 van de meiskes draagt een wit coronapak en het andere meiske draagt een short. Ook de mondmaskers ontbreken niet.

Een eerbetoon

Volgens de Sosseteit van de Gensche Mannekes Pies Twielink konden ze niet achterblijven met een zichtbare actie: "Mooie acties zoals applaudisseren en een licht branden voor de zorgsector zijn initiatieven die we enkel maar kunnen toejuichen. Onze Sosseteit wilde ook z'n steentje bijdragen", klinkt het. Daarom kleedden ze vorige week in alle stilte hun gekende Manneke en Meiskes Pies in uniformen die gekend staan in de zorgsector. 

"Het was geen onthullingsceremonie zoals jullie gewoon zijn van ons," leggen ze uit, "niet met de nodige animatie, zang en bekende stadsfiguren. De huidige coronatoestand laat dit momenteel nog altijd niet toe. Al ons respect gaat uit naar ieder van jullie die een verschil maakt in ons huidig dagelijks aangepast leven. Hou je omgeving en jezelf meer dan ooit gezond! Hopelijk zien we elkaar snel terug in betere tijden."

 

kasto80

Meest gelezen