Copyright Maskot .

HOGENT krijgt dubbel zoveel aanvragen voor financiële steun sinds maart: “We bieden nu extra financiële en psychologische steun”

De Hogeschool Gent krijgt de laatste maanden dubbel zoveel berichten van studenten in financiële moeilijkheden. De Hogeschool biedt nu extra financiële steun en organiseert workshops voor studenten met stress en angst omdat er ook meer vraag is naar psychologische hulp. 

“Dit is een hele moeilijke periode voor studenten”, vertelt Kelly Ott van de HOGENT. “Hun studentenleven wordt afgenomen en dat is niet gemakkelijk. We merken dat er veel vraag is naar hulp en dat studenten willen praten met iemand en daarom bieden we tal van ondersteuningsmaatregelen aan.”

Studenten kunnen binnenkort gaan wandelen met een maatschappelijk werker om hun hart te luchten

Kelly Ott, HOGENT

Financiële en mentale ondersteuning

Het aantal aanvragen voor financiële en materiële steun is de afgelopen maanden verdubbeld. Veel studenten zitten in de problemen nu ze geen studentenjob meer kunnen doen, bijvoorbeeld in de horeca. Maar er is ook nood aan psychologische hulp. “We gaan de studenten dan ook ondersteunen op financieel en psychologisch vlak”, gaat Ott verder. “Zo bieden we nu extra workshops aan om studenten te leren omgaan met angst en stress. En er zijn ook 5 maatschappelijke werkers aangesteld die de hele tijd bereikbaar zijn. Binnenkort kunnen studenten ook gaan wandelen met zo’n maatschappelijk werker.”

“Omdat we willen dat onze studenten fysiek en mentaal gezond blijven, hebben we ook een digitaal sportaanbod. Studenten kunnen dan via een zoomsessie allemaal tegelijk inbellen. Zo hebben ze toch het gevoel dat ze samen aan het sporten zijn.”

Verrassing aan de voordeur

Maar los van de initiatieven waar elke student gebruik van kan maken, doet de HOGENT ook nog iets bijzonder voor de Internationale Dag van de Student. “Vandaag overvallen we 5 studenten aan de voordeur met een verrassing”, klinkt het. De Hogeschool gaf studenten de afgelopen weken de kans om hun klasgenoten te nomineren voor zo’n verrassing. Uit de 400 inzendingen werden er 5 gelukkigen gekozen. 

“Eén van hen is Tom Vandepitte”, zegt Ott met een verrassingsmand in haar handen terwijl ze voor Toms deur klaar staat om hem te overvallen. “Tom is voorgedragen door zijn medestudente Michèle omdat ze het zielig vond dat hij als enige niet is kunnen meegaan op studiereis naar Griekenland. Hij zat toen in quarantaine.” 

Ik heb de fysieke lessen en het uitgaan de afgelopen periode heel erg gemist, dus dit verzacht het leed wel een beetje

Tom Vandepitte, student

Om het leed wat te verzachten voorziet de Hogeschool een verrassingsmand met allerlei Griekse producten, een bon om eens Grieks te gaan eten én wat sirtakimuziek. Op de tonen van de Griekse volkdans, doet Tom de deur open. “Het is fantastisch”, reageert hij. “Het ziet er allemaal heel  lekker uit. Ik heb de fysieke lessen en het uitgaan de afgelopen periode heel erg gemist. Dus dit verzacht het leed wel een beetje!” 

“We doen dit om studenten een goed gevoel te geven. De actie is dus geslaagd”, aldus Otte. In de loop van de namiddag mogen nog een aantal andere studenten een verrassing op de stoep verwachten.

kasto80

Meest gelezen