Jongeren stelen trilwals en joyriden op werf langs Brusselse Ring

Op een werf langs de Brusselse Ring in Wezembeek-Oppem hebben twee jongeren afgelopen weekend een trilwals gestolen. Ze reden in het midden van de nacht ook een tijdje rond met de machine. Er is geen schade, maar van de daders ontbreekt elk spoor.

De jongeren slaagden erin om met een trilwals aan de haal te gaan, en te joyriden op een werf waar momenteel geluidsschermen langs de Ring worden geplaatst.  Een triwals is een machine die gebruikt wordt bij werken aan wegen en die ook veel lawaai maakt. Door de geluidsoverlast die de jongeren veroorzaakten, kwamen er bij de politie verschillende klachten binnen van buurtbewoners. Er is verder geen schade en de trilwals is in goede staat teruggevonden. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al verdwenen.

Burgemeester Fréderic Petit (LB-Union) van Wezembeek-Oppem vraagt intussen uitleg aan het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de werken laat uitvoeren. “Ik heb aan hen en de aannemer de vraag gesteld hoe het mogelijk is dat jongeren dat soort van werfvoertuigen kunnen opstarten. Zo’n trilwals heeft geen cabine dus je kan het voertuig niet afsluiten maar ik vermoed dat daar toch minstens een soort sleutel voor nodig is. Dit moet zo snel mogelijk worden uitgeklaard. Dit had wel degelijk ernstige gevolgen kunnen hebben", aldus de burgemeester.

Meest gelezen