Google Maps

Kleine modeketen smeekt om open te mogen op afspraak: "Het is meer dan nodig"

"Laat ons vanaf 1 december alstublieft weer opengaan op afspraak." Die smeekbede doet Ubbe Descamps op sociale media aan premier Alexander Decroo. Descamps is zaakvoerder van de kleine modeketen Brooklyn, met 7 winkels in West- en Oost-Vlaanderen. Verschillende steden steunen de oproep.

Kleding-en schoenenwinkels mogen nu alleen online verkopen, klanten mogen hun bestelling eventueel wel ophalen in de winkel. "Maar dat alleen is niet houdbaar", zegt Ubbe Descamps van Brooklyn. In een videoboodschap aan premier Alexander De Croo smeekt hij om klanten weer te mogen zien in de winkels, op afspraak. "Dat is meer dan nodig, om nog iets van ons jaar te kunnen maken. "Kleine, zelfstandig gerunde ketens als de onze zullen verdwijnen, omdat we de kans niet krijgen om te bewijzen dat we kunnen open zijn, zonder de grote massa aan te trekken."

Lees voort onder het filmpje.

Steun van steden

Kortrijk is alvast gewonnen voor het idee. De stad roept de federale overheid op om in december klanten in niet-essentiële winkels effectief te laten shoppen op afspraak. "Wij zouden bijvoorbeeld voor tentjes kunnen zorgen die de winkels voor hun deur kunnen zetten, zodat klanten daar kunnen wachten voor ze de winkel binnengaan. Dan is er nooit te veel volk in de winkel", zegt schepen van Economie van Kortrijk Arne Vandendriessche. "Wij zijn als stad overtuigd dat het kan om veilig te winkelen op afspraak én dat het echt wel nodig is voor onze handelaars." Ook Brugge en Roeselare steunen de noodkreet.

Meest gelezen