Luka na verplicht vertrek bij Hooverphonic: "Gehoord via Zoom-meeting, het was schrikken"

"Het was even schrikken, maar ik heb het ondertussen een plaats kunnen geven." Dat zegt Luka Cruysberghs, de zangeres bij Hooverphonic die vorige week te horen kreeg dat ze plaats moet maken voor Geike Arnaert, die op haar beurt terugkeert. "Nu is het tijd om mijn eigen weg op te gaan."

Alex Callier en Raymond Geerts dropten vorige week maandag een bommetje toen ze bekendmaakten dat zangeres Geike Arnaert na twaalf jaar terugkeert. Zij was tussen 1997 en 2008 de vaste zangeres van de groep en is onder meer bekend van het nummer "Mad about you". De terugkeer van Geike betekende ook meteen het vertrek van Luka, de winnares van "The voice van Vlaanderen" die sinds 2018 de zangeres van de groep was. 

Luka zelf vernam het nieuws tijdens een virtuele vergadering, via Zoom. "Door corona kon een fysieke vergadering niet", zegt ze in "Click like" op MNM. "Het was even schrikken, maar ik begrijp het wel. Het was de afgelopen dagen een beetje overdonderend. Ondertussen heb ik het een plaats kunnen geven."

Beluister hier het gesprek met Luka bij MNM:

Mijn ouders vinden het jammer, maar ze zijn ook benieuwd naar mijn eigen stijl

"Mijn ouders vinden het jammer, maar ze zijn ook blij dat ik mijn eigen weg op ga", zegt Luka. "Ze zijn benieuwd naar hoe ik het ervan af ga brengen en naar mijn eigen stijl."

Want een muzikale toekomst, die is er zeker, zo klinkt het. "Nu gaan we met zoveel mogelijk verschillende mensen nummers schrijven, zodat we veel keuze hebben. Daaruit gaan we dan de beste single kiezen. Het wordt druk de komende weken." Hoe het zal klinken? "Gewoon als Luka, veel meer kan ik er nog niet over kwijt."

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal" van 9 november 2020 over de terugkeer van Geike Arnaert als zangeres van Hooverphonic:

Videospeler inladen...

Meest gelezen