Radio 2

Meer nieuwe klanten in Breese winkels: “Geld werd meer lokaal besteed”

In Bree merkten kledingwinkels en andere detailhandelaren dat er na de eerste coronalockdown meer nieuwe klanten over de vloer kwamen.

In normale omstandigheden zijn mensen meer geneigd om voor een dagje winkelen uit te wijken naar de centrumsteden. Maar tijdens de coronacrisis lijkt men dichterbij te winkelen, dat zegt Peter Housen van de middenstandsvereniging in Bree: “Na de eerste lockdown merkten we dat klanten niet meer te vinden waren voor het funshoppen. Dat werd ook bemoeilijkt omdat de horeca in eerste instantie nog gesloten was. Dat zorgde ervoor dat ze niet meer naar Genk, Hasselt of Weert trokken en meer lokaal hun geld besteedden. Meer bepaald in Bree.”

Volgens de middenstandsvereniging van Bree lijkt het wel om een tijdelijk effect te gaan. Ze vermoedt dat mensen na de coronacrisis weer naar de grotere steden zullen trekken om een dagje te gaan winkelen.

Meest gelezen