Radio 2

Ook in beroep 11 jaar cel voor man die ex-vriendin uit Lievegem probeerde te vermoorden

Een man uit Wichelen is nu ook in beroep veroordeeld voor poging tot moord op zijn ex-vriendin. De man opende een jaar geleden eerst het vuur op het ouderlijk huis van zijn ex. Daarna ook op de vrouw zelf die met haar moeder in de wagen zat. De moeder raakte daarbij gewond. De man moet voor de feiten 11 jaar de cel in. 

Op 13 oktober 2019 trok een man uit Wichelen naar het huis van de ouders van zijn ex in Lovendegem, bij Lievegem. Op dat moment was enkel de vader van de vrouw thuis. De dader loste een schot op de woning, waardoor een ruit sneuvelde. De vader herkende de ex-vriend van zijn dochter en verwittigde daarop de politie, zijn vrouw en ook de dochter zelf. Zij verscholen zich lange tijd in het huis van de dochter. Toen ze daar vertrokken, kruisten ze de ex-vriend. Hij nam vanuit zijn auto de wagen van zijn ex onder vuur. De moeder raakte gewond aan de arm. 

De man vluchtte na de feiten weg, maar werd later opgepakt in Serskamp, bij Wichelen. Hij moest zich voor de rechtbank van eerste aanleg verantwoorden voor moordpoging en verboden wapendracht. Daar veroordeelde de rechter hem tot 11 jaar cel. De man ging in beroep tegen die straf en probeerde de rechter te overtuigen dat hij zijn ex niet wilde vermoorden. Het hof volgt die redenering niet en ook in beroep houdt de rechter het op dezelfde straf. De man uit Wichelen moet 11 jaar naar de cel. 

kasto80

Meest gelezen