NOAA

Orkaan Iota aan land in Nicaragua

De Orkaan Iota is maandagavond rond 19.00 uur (lokale tijd) aan land gekomen in het Midden-Amerikaanse land Nicaragua. Iota heeft een kracht van categorie 5, de maximumcategorie.

Het oog van de orkaan komt in de buurt van de kust van Haulover, op 41 kilometer ten zuiden van de havenstad Bilwi, aldus de directeur van het Nicaraguaans meteorologisch instituut Ineter.

De autoriteiten in buurland Honduras en Guatemala lieten eerder al weten grote overstromingen te verwachten en hebben inwoners aangespoord te evacueren in regio's die nog aan het herstellen zijn van de grote verwoestingen die de vorige orkaan, Eta, achterliet.

Die orkaan deed de regio twee weken geleden aan en veroorzaakte overstromingen en modderstromen die tientallen mensen het leven hebben gekost. Eta trok een spoor van vernieling van Panama tot het zuiden van Mexico.

Meest gelezen