De Vijver Media - SBS Belgium

Peter Van de Veire en Geraldine Kemper presenteren "Big Brother 2021"

Peter Van de Veire gaat samen met de Nederlandse Geraldine Kemper "Big Brother 2021" presenteren. De realityreeks zal begin volgend jaar te zien zijn op de commerciële zenders Vier en het Nederlandse RTL 5. 

Afgelopen zomer raakte bekend dat er 20 jaar na de eerste reeks van "Big Brother" een nieuwe reeks in de maak was. In "Big Brother" zit een groep mensen vrijwillig opgesloten in een huis waar ze non-stop gefilmd worden. Elke dag biechten ze bij een"Big Brother", ze krijgen opdrachten en worden tegen elkaar opgezet. Geregeld wordt er iemand naar huis gestemd. De laatste doet het licht uit en gaat naar huis met een stevige geldprijs. 

Van de Veire en Kemper (die bekend werd door het BNN-programma "Sterretje gezocht" en daarna onder meer "Spuiten en slikken" en "Try before you die" presenteerde) zullen "Big Brother: De start", de wekelijkse show "Big Brother: Live" en "Big Brother: De finale" presenteren. 

""Big Brother" is meer dan ooit nu: we worden voortdurend in de gaten gehouden én houden elkaar in de gaten", zegt Annick Bongers, programmadirecteur van SBS. "Met Peter Van de Veire krijgt "Big Brother" op Vier de best denkbare host: naast zijn ongelooflijke presentatietalent én ervaring met straffe liveshows, weet Peter als geen ander hoe het voelt om - ook ongewild - schijnwerpers op je te krijgen én om meningen van anderen te moeten slikken. En dat maakt van hem een nog betere schouder voor de kandidaten. Streng, maar rechtvaardig, en meer dan ooit: empathisch.  2021 krijgt met deze nieuwe "Big Brother" een ontzettend interessant experiment voor alle generaties.”

"Big Brother", dat is een spel én een boeiende soap, heerlijke eerlijke opdrachten én tegelijk een bijzonder menselijk en sociologisch spel tussen de bewoners.

Presentator Peter Van de Veire

""Big Brother" is het Moederschip van de reality-televisie. Nét als "Het rad" het Moederschip is van alle goede gameshows", zegt Peter Van de Veire. "Ik ben blij dat die alle twee geland zijn bij Vier en Vijf, en nog verheugder dat ik beide met ontzettend veel goesting mag hosten. Want "Big Brother", dat is een spel én een boeiende soap, heerlijke eerlijke opdrachten én tegelijk een bijzonder menselijk en sociologisch spel tussen de bewoners. En de kijkers thuis: want "Big Brother" is ook een spiegel, soms warm, soms hard. Want wat je ziet, ben je zelf. Ook al zal je luidop roepen van niet."

20 jaar geleden werd het eerste seizoen van "Big Brother" uitgezonden in Vlaanderen, toen op Kanaal 2, met als presentatoren Walter Grootaers en Sandy Blanckaert. Steven "Spillie" Spillebeen was de winnaar en een opvallende deelneemster was Betty Owczarek. Er volgden nog 5 seizoenen, de laatste in 2007. 

Het format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is het volgens Vier al "aan een geslaagde revival" bezig. "Big Brother 2021" zal begin volgend jaar uitgezonden worden. 

Meest gelezen