Politie opnieuw belaagd in Jette:  drugsdealers en kompanen keren zich tegen patrouille

In Jette is een patrouille belaagd toen agenten drugsdealers konden betrappen. In geen tijd stond een groep van zo’n vijftien jongemannen rond de politie. De sfeer was grimmig, zestien verdachten werden uiteindelijk opgepakt.

De politie kreeg een oproep van getuigen van een drugsdeal in de Jules Lahayestraat. Een politiepatrouille was heel snel ter plaatse en kon de daders op heterdaad betrappen. De inspecteurs wilden de verdachten controleren, maar werden meteen omsingeld door een groep van zo’n vijftien jongvolwassenen. 

De sfeer werd snel zeer grimmig. De jongemannen belaagden de inspecteurs meteen en probeerden te voorkomen dat de drugsdealers opgepakt werden. “Er was sprake van weerspannigheid en agressie”, zegt Caroline Vervaet van politiezone Brussel-West. “Gelukkig waren er snel twee andere ploegen ter plaatse en konden de jongeren bij elkaar worden gedreven. Op die manier konden we de situatie onder controle krijgen. Even later kregen we bijstand van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene en de federale politie.”

Er worden pv’s opgemaakt voor slagen en verwondingen en voor het overtreden van de coronamaatregelen

Caroline Vervaet, woordvoerster politiezone Brussel-West

Uiteindelijk werden zestien personen opgepakt. Die werden allemaal overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en identificatie. “Er zullen pv’s worden opgemaakt voor slagen en verwondingen en voor het overtreden van de coronamaatregelen.” De uiteindelijke drugsverdachten werden ook opgepakt. Niemand raakte gewond.  Afgelopen weekend werden in Schaarbeek en Elsene ook al politiepatrouilles aangevallen bij tussenkomsten. 

Meest gelezen