Google Street View

Politie Vilvoorde schrijft in minder dan een maand 338 coronaboetes uit

De politie van Vilvoorde heeft de voorbije maand 338 coronaboetes uitgeschreven. Meestal ging het om mensen die hun mondmasker niet droegen op de openbare weg, bijvoorbeeld aan scholen of aan het station.  Dat zijn veel te veel boetes, vindt burgemeester Hans Bonte en daarom blijft de stad inzetten op sensibiliseren. 

"Als je met een gemiddelde zit van 12 coronaboetes per dag, en een totaal van 338 op een kleine maand tijd, dat is niet goed," zegt de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte. "In de weken voor de tweede lockdown heeft de politie van Vilvoorde erg veel boetes uitgeschreven voor mensen die geen mondmasker droegen op de openbare weg. Dat heeft te maken met het feit dat sommige mensen niet op de hoogte zijn van de maatregelen of dat ze de taal niet spreken. Maar het is vaak ook een vorm van nonchalance."

Ondertussen is het aantal coronaboetes aan het dalen, merkt de burgemeester. "Op het eerste gezicht gaat het de goeie kant op. Het aantal overtredingen in verband met samenscholingen, avondklok en het niet dragen van mondmaskers, is aan het slinken. En ondertussen blijven we inzetten op bewustmaking, onder meer via de scholen."

Meest gelezen