Reconstructie kappersmoord De Panne levert weinig antwoorden op

In het centrum van De Panne is vanmiddag de reconstructie gehouden van de moord op een man van 32. Begin september werd hij omgebracht door een kapper in zijn salon aan de Sloepenlaan. De kapper zegt dat hij hem heeft neergestoken na een ruzie. De reconstructie moest aantonen of de kapper hem stak uit zelfverdediging of niet. 

In de kapperszaak in de Sloepenlaan in De Panne moest de  kapper naspelen hoe hij de man van 32  begin september om het leven bracht met 11 messteken. Ook een vrouw van 37 die alles zag gebeuren van in een kamer naast het salon moest haar versie van de feiten geven. "Maar de twee verhalen lopen sterk uiteen", zegt Kristiaan Vandenbussche, de advocaat van de familie van het slachtoffer. "Op een aantal belangrijke punten is het verschil zo groot dat we moeilijk kunnen uitmaken wat er die avond is gebeurd. De reconstructie heeft meer vragen opgeleverd dan antwoorden“. Jelle Dejaegher, die de hoofdverdachte verdedigt, spreekt Vandenbussche tegen en zegt dat de twee versies wel kloppen met elkaar, op een paar details na.

Het haar van kale mannen drogen

Ook het motief voor de moord blijft onduidelijk. De kapper beweert dat er ruzie ontstond nadat het slachtoffer kwam klagen over een vrouwenkwestie. Maar ook een slecht afgelopen drugsdeal wordt niet uitgesloten. Het kapsalon lijkt vooral een dekmantel te zijn geweest voor drugshandel. In de buurt werd al langer gezegd dat enkel "het haar van kale mannen er werd gedroogd". En ook het slachtoffer stond bekend voor drugsfeiten.

Coronaproof georganiseerd

Hoewel het resultaat van de reconstructie wat teleurstellend was, volgens Kristiaan Vandenbussche, was alles wel goed en veilig georganiseerd. "Een pluim voor het parket van Veurne", zegt de advocaat, "alles is zeer vlot en coronaproof verlopen. De burgerlijke partijen hebben alles kunnen meevolgen, in bubbels, vanuit busjes waar we camerabeelden konden zien. We hebben ook vragen kunnen stellen. Alleen jammer dus dat we weinig antwoorden hebben gekregen."  

Meest gelezen