Sam De Bruyn stopt als presentator bij Qmusic: "Ik heb even tijd en rust nodig"

Sam De Bruyn stopt als presentator bij radiozender Qmusic. Dat laat hij weten via zijn Instagram-account. De Bruyn heeft naar eigen zeggen nog geen nieuwe professionele plannen. "Ik heb even tijd en rust nodig. Ik heb geen andere plannen. Ik heb wel een man, een hond, twee kippen en een hele hoop vrienden. Dat komt dus helemaal goed." 

Sam De Bruyn werkte sinds 2015 voor de commerciële radiozender Qmusic. Daarvoor werkte hij lange tijd voor de VRT-radiozender Studio Brussel. Hij was meermaals een van de gezichten van Music For Life, de voorloper van De Warmste Week, waarbij de presentatoren zich een week lieten opsluiten in het Glazen Huis. De Bruyn heeft er al een radiocarrière van 13 jaar op zitten. 

“Never waste a good crisis", schrijft Sam De Bruyn. "2020 heeft me veel doen nadenken. Angst en onzekerheid zorgen dat we ons willen vastklampen aan alles wat we kunnen. Maar ik ga net heel bewust loslaten. Ik heb besloten dat ik Qmusic verlaat. Dat is geen keuze tegen Q, maar een keuze voor mezelf. Ik heb even tijd en rust nodig. Daarom zeg ik liefdevol vaarwel & spring ik in het diepe. Of liever: Ik spring het leven in. Omdat ik voel dat het nodig is om mezelf terug te vinden. Ik heb geen ruzie. Ik heb geen andere plannen. Ik heb wel een man, een hond, twee kippen en een hele hoop vrienden. Dat komt dus helemaal goed.”

Lees hier de volledige persoonlijke boodschap van Sam De Bruyn: (en lees daaronder verder) 

De Bruyn presenteerde op Qmusic zowel het avond- als het ochtendblok. Qmusic laat weten veel begrip te hebben voor zijn beslissing. De zender bedankt hem voor "al die jaren fantastische radio". "We vinden het ongelofelijk jammer dat we de opgewekte radiostem van Sam gaan moeten missen bij Q." De Bruyn is deze week nog, samen met Vincent Fierens, te horen op Qmusic vanaf 16 uur. Vrijdag presenteert hij voor het laatst "Vrienden van de vrijdag".

Meest gelezen