Schoenenverkoper Wouter Torfs vraagt samen met andere handelaars meer steun aan overheid: "Omzet teruggevallen tot een derde"

Verschillende bedrijven uit de retailsector vragen samen meer steun aan de overheid. Ze zeggen het bijzonder moeilijk te hebben door de coronacrisis en volgens hen volstaan de huidige steunmaatregelen niet. Ook de Lierse ondernemer Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, sluit zich bij de oproep aan. Hij zegt dat zijn bedrijf momenteel maar een derde van de normale omzet draait.

Veel winkels zeggen het financieel lastig te hebben nu ze dicht moeten blijven tijdens de eindejaarsverkoop. Ze vragen daarom om geen huur te moeten betalen tijdens de lockdown en dat de overheid op haar beurt de verhuurders vergoedt. 

"De overheid heeft met de tijdelijke werkloosheid een mooie oplossing voorzien voor werknemers", zegt Wouter Torfs uit Lier, CEO van Schoenen Torfs, met hoofdzetel in Sint-Niklaas. "Maar andere kosten blijven wel doorlopen. Zo betalen wij bij Torfs maandelijks 800.000 euro aan huur. Vandaar de vraag aan de overheid om ook daar met een oplossing te komen."

We zijn nu voor een tweede keer gesloten, voor 6 tot 8 weken, midden in de piek van de eindejaarsverkoop

Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs

Winkels mogen wel blijven verkopen via het internet, maar daar wordt lang niet zo veel als normaal verkocht, zegt Torfs: "We zijn nu voor een tweede keer gesloten, voor 6 tot 8 weken wellicht, midden in de piek van de eindejaarsverkoop. We recupereren gelukkig wel een beetje via onze webshop. Dat is ongeveer een derde van de omzet. Maar dat betekent dus dat twee derde verloren is."

Meest gelezen