Radio 2

Werken om asbeststort in Sint-Niklaas af te dekken eindelijk begonnen

Naast de N41 in Sint-Niklaas wordt een weg aangelegd als voorbereiding om het asbeststort van het bedrijf SVK af te dekken. Dat is nodig voor de gezondheid van de omwonenden. Een buurtcomité vraagt dat er vaart wordt gezet achter het dossier, want de Vlaamse overheid had de werken al eerder moeten starten. De stad zal met de Vlaamse overheid overleggen of het sneller kan.

Het actiecomité uit de buurt van asbestverwerkend bedrijf SVK vraagt om het asbeststort sneller af te dekken zodat het veiliger wordt voor de gezondheid van de omwonenden. De termijn die met de overheid was afgesproken om de werken te beginnen is verlopen. De Vlaamse overheid is bevoegd om toezicht te houden op het stort, de stad niet. Daarom vraagt de stad hulp aan de overheid om het wat sneller te doen gaan.

Intussen zijn wel voorbereidende werken begonnen. Langs de N41 wordt een 

kasto80

Meest gelezen