radio 2

Politie Limburg Regio Hoofdstad zoekt vrouwen die valse coronatests afnemen bij oudere mensen thuis en hen intussen beroven

De politie Limburg Regio Hoofdstad waarschuwt voor twee meisjes die zich voordoen als verpleegkundige die een coronatest komt afnemen om zo oudere mensen te beroven. De politie is nu op zoek naar informatie om de twee te kunnen opsporen.

"De jonge meisjes laten mensen geloven dat ze een coronatest komen afnemen maar gaan, eens ze binnen zijn, op zoek naar geld of bankkaarten", zegt Dorien Baens van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. "Ze kiezen oudere mensen als slachtoffer. Die zijn vaak blij met bezoek en een luisterend oor en hebben daardoor geen argwaan."

Verpleegsters komen nooit zomaar aan huis aanbellen om een coronatest af te nemen

Dorien Baens, politie LRH

"De vrouwen waren niet agressief of onvriendelijk", gaat Dorien Baens verder. "Een van de twee maakte een praatje met de bewoonster en nam in een ontspannen sfeer zogezegd een coronatest af. Het andere meisje ging intussen in het huis op zoek naar geld en bankkaarten. Maar verpleegsters komen nooit zomaar aan huis aanbellen om een coronatest af te nemen. Bovendien hadden de twee geen speciale kledij aan, zelfs geen handschoenen. In deze tijd is het bovendien zo al erg gevaarlijk om iemand zonder nadenken in je huis binnnen te laten", zegt Baens. 

"We hopen dat er tips binnenkomen over de twee vrouwen zodat we ze kunnen opsporen", besluit Baens. "Er zijn vanuit Hasselt al zeker twee meldingen maar ook in Tongeren en Diepenbeek zouden oudere inwoners op dezelfde manier zijn opgelicht. Wie informatie of tips heeft, bezorgt die daarom best zo snel mogelijk aan de politie zodat we deze praktijken kunnen stoppen."

Meest gelezen