Warme luisteraar Laurien uit Hamme belt met blinden en slechtzienden: “Ze kunnen bij mij terecht”

De komende weken zal Laurien Vereecken een luisterend oor zijn voor de vzw Blindenzorg Licht en Liefde. Ze wordt als het ware een “T-Buddy” voor De Warmste Week. Een T-Buddy is een vrijwilliger die met blinden en slechtzienden belt om een babbeltje te doen en een luisterend oor biedt.

“Deze periode hebben heel veel mensen het moeilijk”, vertelt Laurien Vereecken uit Hamme bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “De feestdagen liggen voor de deur en dat maakt het alleen nog maar vervelender.” Vereecken heeft zich opgegeven om als vrijwilliger tijdens deze coronacrisis blinden en slechtzienden op te bellen en een luisterend oor te bieden. “Ik wil aan iedereen laten weten dat ik er voor hen ben”, klinkt het. 

Coronaveilige hulp

“Ik denk dat ik een van de weinige mensen van mijn leeftijd ben die echt enthousiast de telefoon opneemt”, lacht Vereecken. “Ik bel eigenlijk echt graag en daarom is dit wel op mijn lijf geschreven.” Laurien Vereecken is ook al bekend met de app Be My Eyes. Dat is een app waar vrijwilligers via een videogesprek blinden en slechtzienden helpen. “Ik ben het dus al gewoon om te praten met mensen die slechtziend zijn.”

“Met iemand bellen is heel coronaproof en ik vind het gewoon ook heel fjin. Het is leuk om te weten dat je iets betekent voor iemand anders. Ik kan me voorstellen dat mensen die niets of weinig kunnen zien, zich nu nog extra opgesloten voelen. Ik wil hen laten weten dat alles wel goed komt.”

Als jij ook wil helpen kan je contact opnemen met de vzw Blindenzorg Licht en Liefde. Je vindt alle informatie op de website van De Warmste Week.

kasto80

Meest gelezen