OLV Gasthuis Poperinge

Woonzorgcentrum OLV Gasthuis Poperinge zwaar getroffen: "Tot 22 oktober geen enkele besmetting"

In het woonzorgcentrum OLV Gasthuis in Poperinge is er een grote uitbraak van coronabesmettingen. 40 van de 63 bewoners zijn er besmet, dat zijn bijna 2 op de 3 bewoners. Ook de helft van het personeel, zo'n 14 mensen, is thuis. 

Het gaat om een tweede uitbraak van het COVID-19 virus in 1 maand tijd. Tot 22 oktober telde het woonzorgcentrum geen enkele besmetting. Op die dag raakte het virus binnen op de 2de verdieping. Daar raakten 26 bewoners besmet op een totaal van 56. Gelukkig raakte niemand zwaar ziek en is het ergste nu achter de rug.

2 weken geleden raakten bewoners besmet op de 1ste verdieping. In totaal zijn dat er nu 40. De meeste mensen vertonen symptomen van de ziekte,  2 bewoners zijn ondertussen opgenomen in het ziekenhuis. De volledige afdeling zit nu in lockdown en er is geen bezoek toegelaten.

Ook personeel besmet

Ook 14 personeelsleden raakten besmet en continue moet de werking en organisatie worden aangepast. Sinds eind augustus worden ook wekelijks preventief speekseltesten afgenomen van zo'n 60 medewerkers. Directrice Mieke Vandeputte: "Ik vermoed dat deze uitbraak te maken heeft met de cijfers in de regio. Hoe meer het virus in de maatschappij verspreid is, hoe meer kans dat het ook bij bewoners terecht komt. Dat kan via opname van een nieuwe bewoner, via medewerkers of via bezoek. Hoe meer mensen in de maatschappij positief testen, hoe meer kans dat wij ook met een uitbraak worden getroffen."

Poperinge telt op dit moment 1.369 besmettingen per 100.000 inwoners en staat daarbij op de 2de plaats in onze provincie qua aantal besmettingen.

Meest gelezen