Pixabay

Aalsterse radiozender doet alsof carnaval gewoon doorgaat: “Volgende week starten we met ludieke praatprogramma’s”

In Aalst zijn er vanaf volgende week verschillende carnavalsprogramma’s te horen op de lokale radiozender “Oilsjt Mjoezik”, ook al gaat carnaval in februari niet door. De zender wil zo toch voor sfeer zorgen in deze coronatijd en zorgt voor aangepaste programma’s. 

“Het komt er eigenlijk op neer dat wij gaan doen alsof carnaval gewoon plaatsvindt”, vertelt Sven De Smedt van Oilsjt Mjoezik. “We gaan leuke carnavalsprogramma’s maken en mensen uitnodigen in de studio.” 

"We moeten creatief zijn"

“De uitzendingen zullen er natuurlijk wel een beetje anders klinken dan vorige jaren”, gaat De Smedt verder. “Carnavalsgroepen kunnen nu niet komen vertellen wat hun thema is, er zijn ook geen eetfestijnen om over te berichten en er wordt zelfs geen prins gekozen. Maar we gaan dat toch opvangen met andere ludieke praatprogramma’s. Volgende week maandag starten we en het is de moeite waard!”

We hebben veel leuke praatprogramma's, bijvoorbeeld een parodie op De Ideale Wereld

Sven De Smedt, Oilsjt Mjoezik

“Op maandagavond kunnen Aalstenaars bijvoorbeeld luisteren naar het programma “Idee-Oilsjt”. Dat is een parodie op De Ideale Wereld vol absurde humor. Daarnaast gaan we ook nog met een seksuologe bellen voor de carnavalstip van de week en we gaan ook iets doen met The Masked Singer. We hebben ideeën te over”, aldus Sven De Smedt. 

kasto80

Meest gelezen