Verko

Afvalophaler Verko vraagt om vuilniszakken en containers te versieren met tekeningen en strikjes

Afvalophaler Verko roept op om volgende week een strik of een tekening aan je vuilniszak te hangen. Het is dan de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter. “Dat is de gelegenheid om een teken van erkenning te geven en respect te tonen voor hun werk”, klinkt het. 

Tijdens de week van de afvalophaler roepen alle intercommunales in ons land op om de afvalophalers te bedanken. Bij Verko zien ze dat graag gebeuren met een tekening. “Vorig jaar kwam er veel reactie op, en de tekeningen die we toen gekregen hebben, hangen nog steeds aan de muur”, zegt Anika Buyst van Verko.  De intercommunale is actief in de regio rond Dendermonde en Wetteren. 

Verrassingsontbijt

Het is de 5e keer dat Verko de campagne steunt, en dat doet de intercommunale niet alleen maar door te vragen aan inwoners om respect te tonen. Ze organiseren ook zelf een verrassing: “We verwennen onze ophalers met een lekker ontbijt. Dat ontbijt zal coronaveilig klaargemaakt worden mét handschoenen. Daarnaast krijgen ze ook nog leuke geschenken.”

Je afval correct buitenzetten is de grootste vorm van respect

Anika Buyst, afvalophaler Verko

Je kan als inwoner je afvalophaler bedanken met een tekening, maar je kan ook je respect tonen door het vuilnis op tijd en correct buiten te zetten. “Het gebeurt nog heel vaak dat mensen zich niet aan de regels houden”, zegt Buyst nog. “Containers staan bijvoorbeeld niet met het handvat naar de straatkant opgesteld. Afvalophalers verliezen zo extra tijd. Sommige mensen zetten de zak ook te laat buiten.  Dat wél doen en de regels volgen, is eigenlijk de grootste vorm van respect die je het hele jaar lang kan tonen.”

kasto80

Meest gelezen