Antwerpse advocate Tanja Smit aangehouden in witwasdossier

De Antwerpse advocate en voormalig gemeenteraadslid Tanja Smit is een tijdje aangehouden in een witwasdossier, op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Het parket bevestigt dat, maar geeft verder geen commentaar. 

De advocate is maandag opgepakt in het kader van het onderzoek naar een bende die eind september werd opgerold. De bende zou cocaïne ingevoerd hebben via de Antwerpse haven en zou drugsgeld hebben witgewassen via bekende brasserieën rond Antwerpen. In dat dossier stond Smit één van de hoofdverdachten bij. Nu wordt ze dus zelf verdacht binnen dat dossier. Intussen is de advocate opnieuw vrijgelaten, onder voorwaarden.

Smit moest eerder al eens voor de rechtbank verschijnen in het fraudedossier rond zaalvoetbalclub Forcom. Ze nam toen ook ontslag als gemeenteraadslid voor sp.a. Uiteindelijk werd ze door de rechter wel vrijgesproken. 

Meest gelezen