Buurtcomité uit Zonhoven organiseert online quiz voor inwoners: "Ter vervanging van jaarlijks buurtfeest"

De buurtgemeenschap van Halveweg, een deelgemeente van Zonhoven, organiseert op 29 november een online quiz. Nu de jaarlijkse buurtfeesten niet meer kunnen doorgaan, proberen ze op deze manier de inwoners opnieuw wat dichter bij elkaar te brengen. 

Het zijn Rudy Raymaekers en enkele collega's van het buurtcomité die de quiz organiseren voor De Warmste Week. "Het was oorspronkelijk de bedoeling om in september een buurtfeest te organiseren, maar door corona kon dat natuurlijk niet. We hebben dan het feestteam van negen vrijwilligers omgevormd tot een quizteam."

"We hebben naar iedereen in Halveweg een uitnodiging gestuurd, dus iedereen mag meedoen", vervolgt Raymaekers. "De teller van de inschrijvingen staat voorlopig op 61. "De quiz gaat door via ZOOM dus we zijn beperkt tot een maximum van 100 deelnemers. Je kan je nog inschrijven tot vrijdag 27 november."

Prijzen

Aan een quiz zijn natuurlijk prijzen verbonden en daarvoor is Raymaekers niet lang op zoek moeten gaan. "De lokale handelaars hebben spontaan een heleboel prijzen ingestuurd. Dat heeft ons verrast want we hadden er eigenlijk niet om gevraagd", lacht de Zonhovenaar.  "Het waren er zelfs zoveel dat we ze een halt moesten toeroepen, anders had iedereen een prijs."

De vragen gaan overigens vooral over weetjes uit Halveweg zelf. Inwoners die van plan waren om tijdens de quiz te googelen, zijn er dus aan voor de moeite.

Meest gelezen