BELGAIMAGE

Coca-Cola-lichtreclame op De Brouckèreplein in Brussel moet weg: "Buiten proportie"

Het Brussels Gewest heeft beslist dat de grote Coca-Cola- lichtreclame op het De Brouckèreplein in Brussel moet verdwijnen. Dat schrijft Bruzz. De vergunning voor het legendarische bord is geweigerd, en het debat geopend of er nog reclame in die vorm op het De Brouckèreplein zal toegelaten worden. 

Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels-SP.A) vindt de lichtreclame buiten proportie. Hij is niet tegen lichtreclame, maar vindt wel dat er een debat moet komen over hoe zulke borden en lichtreclames er in de toekomst moeten uitzien. "Ik ben er mij wel van bewust dat het bord van Coca-Cola er al lang hangt, en dat sommigen redeneren dat het een onderdeel van het patrimonium is, maar dan is de vorm van het bord zeker niet goed. Vandaar dat we de vergunning geweigerd hebben", zegt Smet bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel.

Debat

"We willen wel een debat met de stad Brussel. Willen we wel reclame op het De Brouckèreplein? En als het antwoord ja is, wat voor soort reclame? Onder welke vorm en in welke stijl? Het debat is open, maar in afwachting hebben we dus de vergunning geweigerd, anders hangen we er de volgende zes jaar aan vast", aldus nog Smet.

Meest gelezen