© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Dit zijn eerste beelden vanop set kerstspecial De Kampioenen: "Ode aan Johny Voners, goed evenwicht in lach en traan"

De acteurs van "F.C. De Kampioenen" zijn volop bezig met de opnames van de kerstspecial, die op 25 december wordt uitgezonden op Eén. Het zal een ode worden aan Johny Voners, de acteur die in maart overleed en 30 jaar Xavier speelde in de populaire reeks. "Dit was echt niet makkelijk, maar we hebben een goed evenwicht gevonden."

Na maanden voorbereiding zijn de cast en crew vorige week vrijdag gestart met de opnames van de kerstspecial, die zowat 1 uur en 15 minuten zal duren. "De mensen weten wel dat Johny Voners gestorven is, maar voor de kijker van "F.C. De Kampioenen" is hij nog niet weg", zegt acteur Niels Destadsbader - Ronald in de reeks - in "Vandaag" op Eén. "We moeten dat ook op beeld een plaats geven. Ik denk dat we een goed evenwicht hebben tussen een lach en een traan."

An Swartenbroekx - Bieke in de reeks - werkte mee aan het scenario. "Dat was echt moeilijk", zegt ze. "Ik heb geweend, gelachen en vooral veel mensen gebeld. Hoe doe je dat ook, een aflevering maken over dertig jaar De Kampioenen zonder Johny? Maar nu het er ligt, ben ik wel tevreden."

Eén lanceerde vandaag alvast enkele beelden vanop de set. Bekijk ze hieronder. De tekst gaat voort onder de video en de foto's. 

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be
© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be
© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Op de set is het gemis wel duidelijk merkbaar. "Johny woonde vijf minuten van bij mij. Normaal reden we altijd samen. Nu kreeg ik geen sms'je om te horen wie zou rijden", zegt Destadsbader. "Hij zorgde ook voor de goede sfeer op de set. Dat hij er niet is, voel je wel."

Bekijk hier het volledige gesprek in "Vandaag". De tekst gaat voort onder de video. 

Videospeler inladen...

De komende weken wordt deze eenmalige kerstaflevering verder opgenomen en gemonteerd. Maar wat erna? Komt er nog een nieuwe reeks of een film? "Ik kan niet voor de anderen spreken, maar ik denk dat dat heel moeilijk wordt. Ik weet het niet, maar ik voel het niet", zegt Swartenbroekx. "Dat begrijp ik", zegt Destadsbader, "maar ik voel wel dat de zin er nog is bij de acteurs, maar vooral ook bij het publiek. We zullen hierover moeten spreken. Welke beslissing het ook wordt, het zal de juiste zijn."

De weduwe van Voners, Annemie, kreeg het scenario als eerste te lezen. "Het is iets waar Johny helemaal achter zou staan", zegt ze. "Dankzij deze special kunnen alle fans afscheid nemen."

Bekijk hier de boodschap van Annemie.

Videospeler inladen...

Meest gelezen