Duitser Peter Gerber wordt vanaf 1 maart nieuwe CEO van Brussels Airlines

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 1 maart volgend jaar neemt de Duitser Peter Gerber de fakkel over van Dieter Vranckx, zo maakte het bedrijf woensdag bekend in een persbericht.

Vranckx is nog maar tweeënhalf jaar in dienst bij de luchtvaartmaatschappij, eerst als financieel directeur en "deputy CEO" en sinds begin dit jaar als CEO, ter opvolging van Christina Foerster. Vanaf 1 januari 2021 krijgt hij binnen de Lufthansa Group de leiding over Zwitsers dochterbedrijf Swiss.

Vranckx wordt opgevolgd door Peter Gerber. "Onder voorbehoud van het hangende besluit van de Raad van Bestuur van SN Airholding zal Gerber, die momenteel voorzitter is van de "Executive Board" van Lufthansa Cargo AG, met ingang van 1 maart 2021 naar België verhuizen. Naast de leiding van de Belgische luchtvaartmaatschappij zal hij ook de nieuw gecreëerde functie van "Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs in Brussel" op zich nemen", klinkt het in het persbericht. In die functie moet hij de groepsbelangen op Europees niveau vertegenwoordigen.

De Duitse invloed bij de Belgische luchtvaartmaatschappij wordt hiermee versterkt: zowel de CEO (Chief Executive Officer) als de COO (Chief Operating Officer) en CFO (Chief Financial Officer) hebben de Duitse nationaliteit.

Meest gelezen