Hond na 6 jaar teruggevonden in dierenasiel in Wommelgem

"Mirakels bestaan!", schrijft het dierenasiel in Wommelgem op zijn Facebookpagina. Een hond die binnengebracht werd voor adoptie bleek al 6 jaar vermist te zijn en is nu herenigd met zijn baasje. Dat de hond vermist was, ontdekten ze via de gegevens op de chip van het dier. Het dierenasiel roept dan ook nog eens op om de gegevens op de chip aan te passen indien nodig. "Ik weet niet echt of hij mijn moeder nog herkent", zegt dochter Stefanie Govaerts op Radio 2 Antwerpen, "maar hij ging wel direct knuffelen en het klikt gelukkig ook met de andere hond die ze nu heeft met haar partner."

In 2014 raakte Linda Schepens uit Antwerpen haar hond Beasty Boy kwijt. Het dier was toen 3 jaar oud. Gisteren gebeurde wat ze nooit meer had verwacht: Beasty Boy was teruggevonden in het dierenasiel Het Blauwe Kruis in Wommelgem. 

De hond heet intussen wel Jerry en was binnengebracht voor adoptie. Alle papieren leken in orde, maar voor de zekerheid werd de chip van het dier nog eens uitgelezen. Daaruit bleek dus dat Linda de eigenaar was en dat zij hem 6 jaar geleden als vermist had opgegeven. Het dierenasiel nam meteen contact op en bezorgde Linda het goede nieuws. 

Hij ging meteen knuffelen en gaat ook bij haar liggen, dus het lijkt wel of er nog een connectie is. 

Stefanie Govaerts

Haar dochter Stefanie Govaerts ging hem ophalen en doet het verhaal op Radio 2 Antwerpen: "Mijn mama had nooit verwacht om Beasty Boy nog terug te zien. Intussen heeft ze samen met haar partner een andere hond van 2 jaar, Beasty heet die, en het was wel mooi om te zien hoe ze weer herenigd werden en hoe de twee honden het gelukkig ook met elkaar kunnen vinden."

Er kwamen ook heel wat emoties bij kijken: "De gezondheid van mijn moeder is momenteel niet zo goed, dus toen de hond binnenkwam, begon ze meteen te huilen." En misschien herkent ook Beasty Boy zijn vroegere baasje nog: "Hij ging meteen knuffelen en gaat ook bij haar liggen, dus het lijkt wel of ze nog een connectie hebben."  

Linda zal hem voortaan wel Jerry moeten noemen, want dat is de naam die hij heeft gekregen nadat hij verloren geraakte. 

"Registreer je chip juist"

Intussen roept het dierenasiel in Wommelgem alle eigenaars van dieren nog eens op om de gegevens op de chips van dieren correct bij te houden. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je verhuist, je telefoonnummer wijzigt of bij een andere gebeurtenis.  

Meest gelezen