Interieurwinkel uit Geraardsbergen zamelt oude kerstdecoratie in om zorgpersoneel te verrassen

Interieurwinkel Flamant uit Geraardsbergen zamelt oude kerstdecoratie in om verschillende zorginstellingen wat op te vrolijken. Mensen kunnen kerstversiering binnenbrengen, die wordt vervolgens ontsmet en gedoneerd aan ziekenhuizen en woonzorgcentra. 

“We hebben enorm veel bewondering voor alle zorginstellingen en hulpverleners”, vertelt Alex Flamant, directeur en stichter van de gelijknamige interieurwinkel in Geraardsbergen. “We willen ook graag ons steentje bijdragen en zamelen daarom oud kerstgerief in om de zorginstellingen in deze tijd wat gezelliger te maken.”

Speciale openingsuren

De interieurwinkel opent nu 3 dagen per week per uitzondering te deuren om kerstdecoratie te ontvangen. “Onze winkel zélf blijft natuurlijk gesloten”, verzekert Flamant, “maar we zullen er wel staan om alles aan te nemen.” Wie kerstgerief doneert, krijgt daar een waardebon voor in de plaats.

Met de gedoneerde kerstdecoratie willen we trieste kerstbomen én het zorgpersoneel opvrolijken

Alex Flamant, directeur van interieurwinkel Flamant

Doneren kan op woensdag tussen 16 uur en 18 uur, op vrijdag tussen 15 uur en 18 uur en op zaterdag tussen 15 uur en 18 uur. “We vragen natuurlijk wel dat het kerstgerief in goede staat is.” 

Versierde kersbomen

“Als we het kerstgerief ontvangen, gaan we eerst alles sorteren en ontsmetten”, zegt Flamant nog. “We bekijken welke decoratie mooi bij elkaar past en zo maken we dan pakketjes voor de zorginstellingen in de buurt. Het zal uiteraard wel een allegaartje van allerlei stijlen zijn, maar kerstmis is een beetje kitsch dus dan mag dat. We willen alle trieste kerstbomen een beetje meer pit geven.” 

kasto80

Meest gelezen