"Kerstpiemels" in Oudenburg: nu al "de meest besproken kerstverlichting van het land"

De nieuwe kerstverlichting in Oudenburg wordt druk besproken op sociale media. "Het lijken wel piemels", klinkt het. Burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) kan er om lachen en laat de kerstverlichting staan.

Tim Lescrauwaet uit Oudenburg kreeg recent een berichtje van een vriend: "Dat ik eens naar de kerstverlichting in de stad moest gaan kijken. En dat ik wel zou zien waarom", begint hij zijn verhaal. "De kerstverlichting bestaat uit een witte staaf met een blauwe bol erop. Laat ons zeggen dat het wel verlichte penissen lijken! Mensen met minder vuile gedachten kunnen er misschien een lucifer in zien, maar ik denk dat de meeste mensen er sowieso een piemel in zullen zien."

Ontwerp van stedelijke technische dienst

"We hebben inderdaad al heel veel reacties gekregen op onze lichtgevende ornamenten", vertelt burgemeester Anthony Dumarey. "We zaten met een beperkt budget, dus heeft onze technische dienst de verlichting zelf ontworpen. Het was zeker niet de bedoeling dat het zo zou uitdraaien. Wanneer de lichtjes niet branden, valt de suggestieve vorm niet op. Maar eenmaal verlicht, zie je het wel duidelijk."

De burgemeester kan er wel om lachen. "Zo'n groot probleem is het niet. We kunnen wel wat humor gebruiken in deze tijden. Een vrouw zei me bijvoorbeeld al lachend dat ze ook wel zo'n grote kerstpiemel aan haar deur wil. Sommige mensen gaan er ook mee op de foto, met de duimen omhoog. Het is in ieder geval de meestbesproken kerstverlichting van ons land!" De kerstverlichting wordt dan ook niet weggehaald.

Meest gelezen