Visit Lier

Lier zet fietskoeriers in om lokale handelaars te helpen

De stad Lier gaat fietskoeriers inzetten om pakjes van lokale handelaars aan huis te laten bezorgen. Op die manier wil ze de handelaars steunen in deze coronatijden. Het gaat om een proefproject met 2 koeriers dat later uitgebreid kan worden als het goed onthaald wordt.

Vanaf volgende week zullen de lokale handelaars in Lier hun goederen aan de klanten kunnen bezorgen met een fietskoerier. De stad zal de koeriers betalen. "De handelaars moeten zich enkel melden bij de stad", zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). "De pakjes zullen dan binnen de termijn van 1 werkdag geleverd worden."

"De handelaars hebben het niet gemakkelijk tijdens deze coronacrisis. Er zijn er heel wat die al initiatieven hebben genomen zoals afhaaldiensten bijvoorbeeld, maar wij willen het als stad iets gemakkelijker maken voor zowel de verkoper als de klant", zegt Boogaerts.

De gratis pakjesdienst wordt georganiseerd van 24 november tot en met 18 december op het grondgebied van Lier en Koningshooikt. Dan komt er een evaluatie en wordt bekeken of de fietskoeriers later opnieuw worden ingezet.

Meest gelezen