Radio 2

Man zamelt kabouters in om vernielde beelden te vervangen: “De kabouterwegel moet een plek zijn waar kinderen kunnen dromen”

Een man uit Nieuwkerken-Waas, bij Sint-Niklaas, zamelt kabouters in om de kabouterwegel in het dorp nieuw leven in te blazen. Vorige week werden er enkele beelden vernield in het zogenaamde sprookjesbos, maar bezieler Rudi Nowak blijft niet bij de pakken zitten: “Ik ben nu op zoek naar nieuwe kabouters. Alles is welkom!”

Vier jaar geleden werd een pad achter de sporthal van Nieuwkerken-Waas, bij Sint-Niklaas, omgetoverd tot een minisprookjesbos. De weg staat vol kabouterbeelden, maar jammer genoeg kreeg de wegel vorige week vandalen over de vloer: “Er zijn heel veel kabouters vernield”, getuigt Rudi Nowak bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Mijn verontwaardiging is heel groot, maar ik ben nu op zoek naar nieuwe kabouters!” 

Ontelbaar veel kabouters

Rudi Nowak richtte samen met enkele buurtbewoners de kabouterwegel in Nieuwkerken-Waas op. “Een paar bewoners hadden er een kabouter neergezet en in de loop van de jaren zijn er alleen maar meer bijgekomen. Elke keer als je ze telt, kom je uit bij een ander getal”, lacht Nowak. “Maar ik denk dat het er in totaal zo’n 50 moeten zijn. Althans voor ze vernield werden…”

Ik wil een positief antwoord bieden aan de vandalen en laat het hier niet bij

Rudi Nowak, een van de initiatiefnemers van de kabouterwegel

(Lees verder onder de foto.)

Radio 2

Positief antwoord op vandalen

Omdat Rudi Nowak zo verontwaardigd was, deelde hij zijn verhaal op sociale media en daar kwam veel reactie op: “Het was overweldigend. Mensen boden spontaan aan om kabouters te doneren en dat gaf me de moed om een positief antwoord te bieden op het vandalisme. Ik ga nu kabouters inzamelen”, zegt Nowak vastberaden. “Ik wil dat de kabouterwegel opnieuw een plaats wordt waar kinderen kunnen dromen en waar ze zich in kunnen leven in de wereld van de sprookjes.”

Iemand bood me Sneeuwwitje aan, ook haar geef ik met plezier een plaatsje

Rudi Nowak, een van de initiatiefnemers van de kabouterwegel

“Alle kabouters zijn welkom. Dik of dun, lang of smal, dat maakt allemaal niet uit. Ik kreeg zelfs een aanbod van iemand die Sneeuwwitje wilde doneren. Ook haar geef ik met plezier een plaatsje. Deze zaterdag zal ik achter de sporthal van Nieuwkerken-Waas de wacht houden tussen 10 en 12 uur om kabouters in te zamelen. Ik hoop op een massale reactie van de inwoners!”

Radio 2
kasto80

Meest gelezen