Mechelen wil deelgemeenten ook op de toeristische kaart zetten

De historische binnenstad van Mechelen is in trek bij toeristen, maar het stadsbestuur wil ook de zes deelgemeenten meer in de kijker gaan zetten. Het gaat om Muizen, Hombeek, Leest, Walem, Battel en Heffen. De inwoners kunnen binnenkort op 6 digitale gesprekavonden mee aangeven welke troeven moeten uitgespeeld worden en welke verhalen er leven. 

Tussen 30 november en 9 december gaat de toeristische dienst van de stad, Visit Mechelen, 6 digitale gesprekavonden organiseren voor de inwoners van de Mechelse deelgemeenten Muizen, Hombeek, Leest, Walem, Battel en Heffen. Zo wil ze de krachten en sterktes van elk dorp beter leren kennen en te horen krijgen welke verhalen en plaatsen het dorp maken. 

Mythische figuren en legendes

"Ik denk dat er heel veel legendes bestaan en verhalen van mythische figuren of bepaalde plaatsen in dorpen waar vroeger dingen gebeurd zijn", zegt schepen voor Toerisme en Cultuur Björn Siffer (Groen). "De bedoeling is dat we die verhalen gaan verwerken in onze stedelijke wandelgidsen en fietsroutes. Zo kunnen mensen die - laat ons zeggen - sappige kantjes van onze dorpen ook leren kennen."

Inwoners kunnen zich inschrijven voor de digitale gespreksavonden via de website van Visit Mechelen. Vanaf het voorjaar zullen de toeristische weetjes te lezen zijn in fiets- en wandelgidsen.

Meest gelezen