Paul Sobol (94) is dood, een van de laatste Auschwitz-overlevenden, die in "Kinderen van de Holocaust" getuigde

Paul Sobol, een van de laatste overlevenden van het concentratiekamp Auschwitz in WO II, is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon. Dit voorjaar was Sobol nog te zien in "Kinderen van de Holocaust" op Canvas.

Paul Sobol werd geboren op 26 juni 1926 in Parijs. Twee jaar later verhuisde hij met zijn familie naar Brussel. Daar woonde hij tot de Duitsers Brussel binnenvielen, waarna hij met zijn ouders, broer en zus onderdook in Elsene.

In juni 1944 werd hij opgepakt door de Gestapo en samen met de rest van het gezin op de laatste trein vanuit België naar concentratiekamp Auschwitz gezet. Alleen hij en zijn zus overleefden het kamp. Sobol keerde terug naar Brussel en trouwde met zijn vriendin Nelly.

Volgens zijn zoon overleed Sobol aan de gevolgen van een aderbreuk. Hij was 94.

Bekijk een fragment uit "Kinderen van de Holocaust" met Paul Sobol hier (in het Frans):

Videospeler inladen...

Paul Sobol getuigde afgelopen voorjaar nog uitgebreid in "Kinderen van de Holocaust" op Canvas. Die serie kan je integraal bekijken op VRT NU.

Meest gelezen