ERM

Postbode uit Eeklo fotografeert vrouwen op krantenronde voor jaarkalender

Postbode Rudi Maenhout uit Eeklo heeft een jaarkalender gemaakt met vrouwen die op zijn ronde wonen. Het is de 12de keer dat hij een kalender op de markt brengt. En ook dit jaar gaat de opbrengst naar het Kinderkankerfonds. “Het is de eerste keer dat ik vrouwen van mijn krantenronde als model gebruik”, klinkt het.

Rudi Maenhout uit Eeklo staat ook wel bekend als “de fotograferende postbode”. Elk jaar pakt hij uit met een nieuwe kalender die hij verkoopt voor het goede doel: het Kinderkankerfonds. Dit jaar komt hij extra origineel uit de hoek en fotografeerde hij vrouwen die op zijn ronde in Lovendegem wonen. “Het zijn stuk voor stuk vrouwen met het hart op de juiste plaats”, klinkt het.

Enthousiaste modellen

Wie dacht dat de fotograferende postbode zijn modellen per brief contacteerde heeft het mis: “Ik heb het gewoon persoonlijk gevraagd. Anderen heb ik dan weer gecontacteerd via Facebook”, vertelt Rudi Maenhout bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik moet eerlijk toegeven dat niet iedereen het meteen zag zitten. Daar heb ik natuurlijk begrip voor. Gelukkig wonen er genoeg vrouwen op mijn ronde, en ik heb er voldoende gevonden die wel enthousiast waren.”

Ik gebruik geen photoshop, dat wordt te veel gebruikt tegenwoordig en naturel is veel mooier

Rudi Maenhout, fotograferende postbode

Geen photoshop

“Ik ben zeer tevreden over het resultaat”, gaat Maenhout verder. “Ik gebruik geen photoshop. Iedereen ziet eruit zoals ze echt is. Ik vind dat er tegenwoordig veel te veel gephotoshopt wordt. Naturel is veel mooier.”

En of hij nu jaloerse blikken krijgt op zijn ronde van vrouwen die geen model mochten staan? “Nee hoor”, lacht hij. “Momenteel heb ik nog geen reactie gekregen, maar dat kan misschien nog komen!”

Goede doel

De kalender van 2020 is al de 12de kalender van Rudi Maenhout en ook dit jaar gaat de opbrengst naar het goede doel. “Ik heb hem gemaakt ten voordele van het Kinderkankerfonds. Jaren geleden kwam ik eens een jongetje tegen die aan die ziekte leed en dat heeft me erg geraakt. Ik wilde iets terugdoen, en zo ben ik begonnen met het maken van kalenders”, aldus de postbode.

kasto80

Meest gelezen