Radio 2

Profwielrenners Iljo Keisse en Tiesj Benoot redden ijsvogel met hersenschudding

Profwielrenners Iljo Keisse en Tiesj Benoot hebben een gewonde ijsvogel gered. Ze vonden het diertje tijdens één van hun trainingen onder een brug aan de Schelde in Eine. Ze hebben de vogel meteen naar het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren in Merelbeke gebracht. Daar bleek dat de blauwe vogel een hersenschudding had.

Wie dacht dat profwielrenners tijdens hun trainingen nooit stoppen, heeft het mis! Wielrenners Iljo Keisse en Tiesj Benoot hebben gisteren hun trainingstocht even onderbroken omdat ze een gewonde ijsvogel gevonden hadden. Keisse stopte de ijsvogel in een doosje en borg het onder zijn wielertenue op. Daarna fietste het tweetal met de vogel naar het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) in Merelbeke. 

Donkere kamer

Uit onderzoek bleek dat het beestje een hersenschudding had opgelopen na een klap van een auto. Na een nacht in een donkere kamer, is het dier bijna volledig hersteld. De ijsvogel zal weldra vrijgelaten worden.

Hieronder zie je de foto die Tiesj Benoot op Instagram plaatste. Hij maakte tegelijk nog even een grapje over de Zesdaagse die normaal op dit moment zou plaatsvinden in Gent, maar werd afgelast door de coronacrisis "Snel de klik gemaakt na aflasting zesdaagse, omgeschakeld naar beheer fauna langs Vlaamse scheldeboorden", schrijft hij.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen