Sauzen- en snacksector maakt balans op na maand sluiting horeca: “Gelukkig zijn de frituren open”

Niet enkel voor horecazaken is de verplichte coronasluiting een harde dobber, ook sauzen- en snackleveranciers zien door de lockdown omzetverlies. "Bereidingen zijn niet lang houdbaar", zegt groothandel Resto-Frit. 

“Door de lockdown heb ik best wat omzetverlies”, vertelt Vincent Messiaen uit Gent. Hij is uitbater van Resto-Frit, een groothandel die snacks en sauzen bezorgt aan 13 verdelers uit de frituur- en horecasector.  "We zitten mee in de keten van horecazaken, feestzalen en particulieren. Daar gaan heel wat dingen nu niet meer door en dat zien we ook erg goed in de cijfers. Gelukkig zijn er nog een paar zaken die wél kunnen, toch is dit echt een zware economische klap." 

"Gelukkig blijven de frituren open"

Messiaen is blij dat afhaalmaaltijden nog kunnen en vooral ook dat de vele frituren verder mogen blijven werken. “Wij hebben geluk dat de frituren openblijven. Daar kunnen we een deel van onze sauzen en snacks nog kwijt, zelfs ook verse bereidingen zoals bolognaisesaus en vol-au-vent. We verhandelen normaal gezien ook melk, eieren en roomproducten. Het zijn producten die niet  lang goed blijven, en dat is erg vervelend in deze tijd."

Hoop doet leven

De sector lijdt onder de crisis maar wil niet enkel klagen omdat er binnen de horeca mensen zijn die het nog veel zwaarder hebben. Messiaen blijft daarom ook hoopvol. “Als alles weer genormaliseerd is, vermoed ik dat de horeca zich heel snel zal herpakken!” Wie intussen de sector een hart onder de riem wil steken, moet even langs bij de lokale frituur. 

kasto80

Meest gelezen