Google Maps

Speelpleinwerking Asse verhuist definitief naar campus Vijverbeek

De vakantieopvang en de speelpleinwerking van de gemeente Asse verhuizen definitief naar de campus Vijverbeek van het Gemeenschapsonderwijs. Daarmee komt een einde aan 10 jaar  juridisch getouwtrek na klachten van buren over lawaaihinder. Boegbeeld van het protest was Ivan Sonck, oud-sportjournalist bij de VRT.

De gemeente Asse organiseert haar vakantieopvang en speelpleinwerking voortaan op de campus Vijverbeek. Daarover is een akkoord gesloten met de Scholengroep Vijverbeek. Met dat akkoord komt een einde aan een zaak, die Asse al een hele tijd in de ban houdt. Alles begon 10 jaar geleden met het protest van enkele buurtbewoners tegen de speelpleinwerking aan de Boekfos. De zaak kreeg veel aandacht omdat oud-sportjournalist Ivan Sonck het gezicht was van het protest.  

Vrederechter

De buren trokken in 2010 naar de vrederechter. Ze stelden dat de jeugdwerking in de Boekfos voor lawaaihinder zorgde. Het domein grenst aan hun achtertuin. De vrederechter legde uiteindelijk een aantal beperkingen op, samen met een dwangsom. De gemeente zag zich uiteindelijk verplicht om in 2017 uit te wijken naar de gemeenteschool in Walfergem, net buiten het centrum van Asse. Maar ook daar was er al gauw buurtprotest.

Vijverbeek

Na de jongste verkiezingen wilde het nieuwe gemeentebestuur de zaak definitief regelen. En dat is nu een feit. "De campus Vijverbeek biedt veel voordelen", zegt Joris van den Cruijce. "De opvang ligt centraal in de gemeente en ligt te midden van een groene omgeving. Er zijn voldoende lokalen en speelplaatsen en niemand zal er last hebben van lawaaihinder. " De gemeenteraad keurde de gebruiksovereenkomst goed. Voorlopig huurt de gemeente de kleuterschool op de campus.  Later wil de gemeente een stuk grond van de campus kopen en er zelf een nieuw gebouw voor kinderopvang bouwen. 

Meest gelezen