Stuur de leukemiepatiënten in het UZA een kaartje: "Verdrijf hun eenzaamheid die extra zwaar is door corona"

De Kalmthoutse vzw SuperNils doet voor de Warmste Week een oproep om kaartjes te sturen naar de leukemiepatiënten in het UZA. "Vier jaar geleden stierf onze zoon Nils op jonge leeftijd aan leukemie. Zeker in coronatijden is een warm woord in die eenzame ziekenkamer heel welkom", zegt initiatiefnemer Robert Scheltjens op Radio 2 Antwerpen.

"Vier jaar geleden stierf onze zoon Nils aan leukemie. Hij was toen amper 24 jaar oud", vertelt Robert Scheltjens in "Start Je Dag". "Het was zijn idee om een vzw te starten voor leukemiepatiënten en daaruit is SuperNils geboren. Voor de Warmste Week willen we opnieuw zonneschijn brengen in de vaak eenzame ziekenkamers van leukemiepatiënten. Ze zijn het gewend om door hun ziekte in quarantaine te zitten om geen extra besmettingen op te lopen. Maar door de coronacrisis kunnen ze weinig tot geen bezoek ontvangen en dat is zwaar." 

Opbeurend kaartje

Robert en vzw SuperNils lanceren een oproep om kaartjes te sturen naar de afdeling hematologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Zowel voor de volwassenen als de kinderen. Een leuke postkaart met een opbeurende boodschap kan wonderen doen. Ik krijg via de Warmste Week heel veel reacties over onze actie. Mensen mogen trouwens zelf kiezen hoe ze dat invullen. Ze kunnen een kaartje kopen, of er zelf een knutselen. Heel wat scholen hebben zich op die manier al achter ons project geschaard", zegt Robert. "Als je kaartje klaar is, mag je het gewoon sturen naar de afdeling hematologie van het UZA. De leukemiepatiënten zullen maar wat blij zijn met dat klein beetje extra warmte", besluit hij op Radio 2 Antwerpen. 

Luister ook naar deze podcast op:

Meest gelezen