Technisch werkloos personeel van provincie Oost-Vlaanderen kan bijspringen in zorgsector: “Ze krijgen een vergoeding”

Wie voor de provincie Oost-Vlaanderen werkt en nu technisch werkloos is, kan tijdelijk bijspringen in de zorg. In de plaats van een uitkering van 80 procent van het loon, krijgen de mensen die op vrijwillige basis meedraaien in de zorg 100 procent uitbetaald. 

“Ik vind het belangrijk dat onze werknemers zinvol werk hebben”, vertelt eerste gedeputeerde van Oost-Vlaanderen Kurt Moens (N-VA). “Tijdens de eerste coronagolf hebben we 150 werknemers op economische werkloosheid geplaatst. Momenteel gaat het om ongeveer 50 mensen. Zij zouden nu gewoon kunnen meedraaien in de zorg.” 

Werkloos personeel stimuleren

Mensen die vrijwillig bijspringen in de zorg en voor de provincie Oost-Vlaanderen werken, krijgen daar ook iets voor. "Onze mensen die technisch werkloos zijn, krijgen nu 80 procent van hun wedde. Maar wie zich vrijwillig opgeeft en mee gaat helpen in de zorg betalen we 100 procent", legt Moens uit. "Er zijn in Oost-Vlaanderen heel wat zorginstellingen, dus er zijn voldoende plaatsen waar ze terecht kunnen. Wij zullen onze personeelsleden die op technische werkloosheid staan ook bevragen en stimuleren via onze communicatiekanalen.”

Op dit moment zijn zo’n 50 mensen van de provincie Oost-Vlaanderen technisch werkloos. Tijdens de eerste coronagolf waren dat er drie keer zo veel. “Dat komt omdat onze provinciale domeinen gesloten waren en ook het poetspersoneel van de scholen kon toen niet werken”, verklaart Moens. 

kasto80

Meest gelezen