Pexels

Thuisbakken ook in tweede coronagolf populair: “Leuke bezigheid voor de kinderen en het resultaat is nog lekker ook”

De verkoopcijfers van De Meulen in Paal, een winkel waar bakbenodigdheden verkocht worden, zijn ook tijdens de tweede coronagolf weer erg hoog. Nu lijkt de focus wel meer te liggen op het maken van zoetigheden in vergelijking met het voorjaar.

In de eerste coronagolf viel het al op dat er meer ingrediënten werden verkocht om brood te bakken dan andere jaren. Dat lijk nu ook weer het geval te zijn, hoewel er nu niet alleen brood maar ook zoetigheden worden gemaakt. Nico Lespoix van delicatessezaak De Meulen in Paal denkt dat mensen ook bakken om iets te doen te hebben tijdens de lockdown: "We horen vaak dat het voor de kinderen een leuke bezigheid is en bovendien kunnen ze de koekjes achteraf ook nog opeten.”

Mensen willen nu minder graag naar de bakker en naar warenhuizen

Nico Lespoix

"Niet alleen zoetigheden zoals koekjes worden thuis gemaakt. Ook brood wordt minder vaak in de warenhuizen en bij bakkers gekocht", zegt Nico Lespoix. “Door corona gaan mensen niet zo graag meer naar de bakker en naar warenhuizen.” 

De verkoopcijfers van de delicatessewinkel in Paal liggen dit jaar dan ook aanzienlijk hoger dan andere jaren.

Meest gelezen