AFP or licensors

16,3 graden gemeten deze namiddag: warmste 18 november sinds 1926

Met 16,3 graden is het vandaag de warmste 18 november sinds 1926. De temperatuur werd om 14.50 uur gemeten in Ukkel en is dus een evenaring van het record in 1926.

Eén dagrecord zegt niet zoveel, maar dit jaar is er al meer dan tien keer een temperatuurrecord gesneuveld.  Het geeft een duidelijke indicatie dat we opnieuw een bijzonder warm jaar beleven.

Bekijk hier het weerbericht van deze middag:

Videospeler inladen...

En de komende dagen?

Vanavond en begin deze nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. Dat gaat gepaard met lichte regen. In het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw droog met brede opklaringen vanaf het westen, en later ook in het centrum. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan de kust.

Donderdag wordt het winderig en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buien of perioden van regen, die vooral in de namiddag regelmatiger voorkomen en intenser zijn. De maxima schommelen tussen 6 en 11 graden. 

Vrijdag is het gedeeltelijk bewolkt en blijft het meestal droog. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen en tegen de avond bereikt een regenzone het westen van het land en trekt dan in de nacht van west naar oost over het land. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 8 graden in Vlaanderen.

Zaterdag verwacht het KMI overwegend zwaarbewolkt weer met in de loop van de dag mogelijk een paar lokale opklaringen. Af en toe kan er wat lichte neerslag vallen, vooral dan in het oosten en aan de kust. De maxima schommelen tussen 6 graden op de Hoge Venen en 13 graden aan de kust.

Zondag is het meestal zwaarbewolkt en trekt een zwakke storing traag vanuit het noordwesten door ons land met wat lichte neerslag. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Ardennen en 12 graden aan de kust. Maandagochtend is het nog zwaarbewolkt in de zuidoostelijke helft van het land met lokaal kans op wat lichte neerslag

Een uitgebreid weerbericht vind je op onze weerpagina

Meest gelezen