Maxime Anciaux - All rights reserved

Zonhoven en Sint-Truiden sturen kaartjes en bellen naar hun senioren

Heel wat gemeenten starten met initiatieven om wat te doen voor hun mogelijk eenzame inwoners, vooral dan senioren. Zo stuurt Zonhoven kaartjes naar zijn 70-plussers en Sint-Truiden bezorgt een brief aan 80-plussers die nog thuis wonen. 

Het is een donkere tijd, letterlijk door de kortere dagen en figuurlijk door de coronacrisis. En dat is moeilijk, zeker voor mensen die alleen wonen, denk maar aan senioren. Maar er komen ook meer en meer initiatieven om daar iets aan te doen. 

De gemeente Zonhoven bijvoorbeeld stuurt voor de week van de senioren iedere 70-plusser een kaartje met de tekst "Ik denk aan u", in het Zonhovens. "Ich denk aen och" dus.  Maar daar stopt het niet, zegt schepen Frank Vandebeek: "Op het kaartje staat ook de boodschap dat mensen terecht kunnen op een telefoonnummer als ze hulp nodig hebben of gewoon eens willen babbelen." De gemeente gaat sowieso alle senioren eens opbellen. 

Ook Sint-Truiden start met een initiatief voor zijn oudere inwoners. Daar krijgen Truienaren die ouder dan 80 zijn en nog thuis wonen een brief van de stad met het nummer van het Contactcenter, de boodschappendienst en alle thuiszorgdiensten. Tegelijk vraagt de stad ook aan alle buurtcomités en afdelingen van Samana om de senioren een veilig bezoekje te brengen aan de voordeur en iets lekkers mee te nemen, gebakken door de Wiric.

 

Meest gelezen