VKA

Zorgbedrijf organiseert online selectiedag voor meer personeel: "Moeilijk om versterking voor woonzorgcentra te vinden"

De woonzorgcentra van Zorgbedrijf Rivierenland in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver zijn op zoek naar extra personeel. Vooral in tijden van corona kunnen zij alle hulp gebruiken. "Het is voor ons ook moeilijker om personeel te vinden omdat de federale overheid bonussen heeft toegekend aan ziekenhuispersoneel", zegt directeur Peter Macken. Woonzorgcentra vallen onder Vlaamse bevoegdheid en daar zijn er nog geen soortgelijke bonussen. Daarom organiseert het zorgbedrijf vandaag een online selectiedag. 

Drie woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Rivierenland organiseren vandaag een online selectiedag om nieuw personeel aan te werven. De woonzorgcentra in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kunnen namelijk extra versterking gebruiken, zeker in tijden van corona. Het zorgbedrijf zoekt daarom een tiental extra mensen om het personeel aan te vullen. 

In totaal hebben zo'n 10 kandidaten zich aangemeld voor de selectiedag. Dat lijkt weinig, maar er is al op veel plaatsen vraag naar zorg-en verpleegkundigen. Ook is het voor woonzorgcentra niet altijd even gemakkelijk om kandidaten te vinden. "De federale overheid heeft een aantal bonussen en premies toegekend aan zorgkundig en verplegend personeel in de ziekenhuizen. Dat maakt het voor ons moeilijker om personeel te vinden", vertelt directeur Peter Macken. 

We hopen dat velen zich geroepen voelen en inzien dat het helpen van oudere mensen ook een grote bijdrage kan zijn

Peter Macken, directeur Zorgbedrijf Rivierenhof

Woonzorgcentra vallen namelijk onder de Vlaamse bevoegdheid en die regering is nog niet gevolgd in dat soort bonussen. "Wij hopen dus dat veel mensen zich geroepen voelen en dat ze inzien dat het helpen in het leven en wonen van oudere mensen ook een grote bijdrage kan zijn", zegt Macken. 

Mensen die zich kandidaat hebben gesteld, worden vandaag online gecontacteerd door de personeelsdienst en de hoofdverpleegkundige voor een eerste gesprek. 

Meest gelezen