BELGA

21 bewoners en 23 personeelsleden testen positief in woonzorgcentrum Lier: "Gelukkig zijn ze er niet slecht aan toe"

In het woonzorgcentrum Paradijs in Lier zijn 21 bewoners en 23 personeelsleden positief getest op het coronavirus, op in totaal 340 mensen . De personeelsleden zitten thuis in quarantaine en de besmette bewoners verhuizen allemaal naar één afdeling. "Dat is een hele organisatie", zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Tot voor kort was het woonzorgcentrum gespaard gebleven van het coronavirus. "Tot nu toe waren we aan het virus ontsnapt", vertelt burgemeester Boogaerts. Maar nu zijn er toch heel wat mensen besmet. Gelukkig zijn die er niet slecht aan toe. Er is niemand naar het ziekenhuis gemoeten." 

Gelukkig zijn ze er niet zo erg aan toe. Er is niemand naar het ziekenhuis gemoeten

Frank Boogaerts, burgemeester Lier (N-VA)

Bezoek is vandaag, morgen en maandag niet toegelaten. "In het weekend mogen de vaste bezoekers wel komen, behalve dan bij de besmette bewoners", zegt Boogaerts. "We vragen hen wel om het bezoek zo kort mogelijk te houden."

Besmette bewoners in één afdeling

Alle besmette bewoners zijn overgebracht naar één afdeling. "Het was een hele organisatie om de besmette mensen te verplaatsen. Zij worden nu bediend door een bepaalde groep personeelsleden die dan niet op de andere afdelingen komen", klinkt het. Het maaltijdmoment gaat door op de kamer.

Maandag is er geen bezoek toegestaan, want dan worden alle personeelsleden en bewoners opnieuw getest.  

Meest gelezen