Videospeler inladen...

Britse vrouw besmet met het coronavirus brengt tweeling ter wereld terwijl ze in coma ligt

Een Britse vrouw die met COVID-19 in het ziekenhuis lag, bracht tijdens haar vier weken durende coma een tweeling ter wereld. Toen Perpetual Uke zestien dagen na de keizersnede bij bewustzijn kwam, vertelden de dokters haar over haar kroost. "Ik kon het niet geloven", aldus Uke. 

Perpetual Uke werd eind maart besmet met het coronavirus. Ze was op dat moment al zes maanden zwanger van een tweeling. Later werd ze opgenomen op de intensieve zorg in het ziekenhuis van Birmingham, waar ze aan een beademingsapparaat werd geplaatst en in een coma werd gehouden. 

Ze lag bijna een maand in coma. De dokters lieten Uke bevallen met een keizersnede wanneer ze 26 weken zwanger was. Zestien dagen na de keizersnede kwam Uke weer bij bewustzijn en vertelden de dokters haar over haar kroost. 

Toen ze bijkwam, dacht ze eerst dat haar baby’s het niet hadden overleefd. Dat vertelde ze aan Britse media. "Ik was op het moment dat ik opgenomen werd 24 tot 25 weken zwanger. Toen ik wakker werd, was ik heel erg in de war omdat ik niet meer zwanger was. Ik dacht dat mijn kinderen dood waren."

Bekijk hier een interview met Perpetual Uke (en lees verder onder de video). 

Videospeler inladen...

Sochika Palmer en Osinachi Pascal werden op 10 april geboren. Het meisje woog bij de geboorte nauwelijks 770 gram, de jongen met 850 gram iets meer. De tweeling mocht na 116 dagen het ziekenhuis verlaten. Uke en haar man Matthew hebben nog twee andere kinderen.

Het opmerkelijke verhaal speelde zich een tijdje geleden af, maar raakte nu pas bekend. De Britse vrouw en haar kinderen zijn inmiddels al een tijdje thuis.

Meest gelezen