Wat eten we met Kerstmis? "Grote kalkoenen voor 15 personen zullen we dit jaar wellicht niet verkopen"

Met de eindejaarsfeesten in aantocht beginnen mensen al na te denken over hoe die er zullen uitzien en wat er op tafel komt. Slagerij Vangramberen in Boutersem is al van één ding zeker: "Het zullen kleinere kalkoenen worden dit jaar."

Het is een vraag die veel mensen bezighoudt: hoe zullen de eindejaarsfeesten verlopen? Kunnen we op restaurant? Met hoeveel mensen zullen we kerst mogen vieren? Ook Katrien Vangramberen van Slagerij Vangramberen in Boutersem vraagt het zich af. "Hoe de feestdagen er uit zullen zien, is voor ons nog een groot vraagstuk. Voorlopig hebben we nog niet veel bestellingen voor ons eindejaarsmenu, maar daar is het ook nog wat vroeg voor." 

Kleinere kalkoenen

Er wordt in de zaak van Vangramberen wel veel gesproken over de feestdagen onder de klanten. "Veel mensen beseffen dat ze Kerstmis waarschijnlijk in kleine kring zullen moeten vieren." En dat heeft gevolgen voor het soort bestellingen dat mensen doen bij Vangramberen. "We zullen dit jaar wellicht geen grote kalkoenen verkopen waar je met 15 mensen van kan eten. Het zullen kleinere kalkoenen zijn en andere kleinere schotels", vertelt Vangramberen.

Meer bestellingen?

Met minder mensen die op skivakantie of op restaurant gaan, verwacht  Vangramberen niet per se meer bestellingen. "Door corona doen nu ook veel restaurants take away, meer dan andere jaren. Mensen hebben nu dus ook de mogelijkheid om bij een restaurant hun eindejaarsmenu te bestellen." Maar dat ervaart de slager niet als concurrentie. "De horeca heeft een heel zwaar jaar gehad. Ik vind het fijn om te zien hoe creatief restaurants uit de hoek komen met take away. Dat juich ik alleen maar toe."

Meest gelezen